Качамак със сирене и кашкавал


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г царевично брашно(пресято)

сол

1.8 лит.вода........налейте водата в по-голяма тенджера,добавете сол на вкус и поставете на котлона докато заври.С шепа поръсете брашното на равномерен пласт,направете няколко дупки с точилка и оставете да къкри на по слаб котлон около 30 мин.(през дупките трябва да започне да излиза каша).

След което качамака се отнема от котлона и се бърка до получаване на гъста еднородна смес.

(може да си помогнете с миксер)

2 яйца

150 гр.сирене

1 пак.масло(125гр.)


В подходяща тавичка чукнете яйцата,разбъркайте съвсем леко,натрошете малко сирене и оставете на котлона да се запече леко.

Снемете от огъня и с

намаслена лъжица вземайте от готовия качамак и подредете на топки в/у запечените яйца.Загладете леко и с помощта на лъжица наръбете на няколко места.Оставете още 2,3 мин.на котлона и залейте с 1 пак.(125 гр.)препържено масло(ако желаете добавете и щипка червен пипер)

Отгоре поръсете с останалото сирене.

Поднесете с кисело мляко иии да Ви е сладко!


За още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи

Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
...

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/chann

Коментари