Тутманик


 Тутманик

Необходими продукти

250 мл леко затоплена вода

1 пак суха мая

2 суп лъж брашно

1 чаена лъж захар... Разбъркайте всичко, покрийте и оставете до активиране на маята. 

.......

Брашно около 700 гр

За яйчената смес 

2 яйца

50 мл олио

1 равна суп лъж сол

....

За намазване

1 яйце

1 чаена лъж олио

1 суп лъж кисело мляко

Пълнеж

Сирене, 3 лъж кисело мляко и 1 лъж олио. 

Пресейте 600 гр от брашното, направете кладенче и изсипете готовата мая и яйчената смес. С още около 100 гр брашно Замесете меко тесто.

Покрийте и оставете да втаса.

Разделете тестото на 4 части.

С намазнени ръце разтеглете на по тънък лист. Следва от пълнежа.

Навийте на руло, усучете и подредете в намазнена тавичка.

Втасва наново.

Намажете тутманика и печете на 160 гр. След като се позачерви увеличете гр. на 180.

🍀🌹

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи

Да готвим вкусн😋 у дома 
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/


Коментари