Тутманик




Необходими продукти за тестото:

500 мл.хладка вода
1 куб.мая
1 с.л.сол
1 ч.л.захар
3,4 с.л.олио
брашно......замесва се по-мекичко тесто от изброените продукти.
Тестото се дели на няколко еднакви части(4,5 бр.)който се оформят на топки
намазват се с олио и се оставят да втасат покрити с кърпа.
След това всяка една се разточва с големината на десертна чинийка.
Налагат се една в/у друга,като по м/у им се поръсва сирене,разтопено масло и
разбито яйце(по малко)
Така оформената купчинка се разточва на един цял лист,който се реже на три.
Поръсва се отново със сирене,масло и яйце.
Навива се и така получените три рула се завиват в намазнена тавичка,
оставя се да втаса,след което се намазва с масло и яйце
и се пече на 150 гр.Като позачерви градусите се вдигат на 180.

Заповядайте и в кулинарната група:
...https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks