"Фалшива"мусака








Необходими продукти за карт.пюре:
500 гр.картофи
30 гр.масло
50 мл.пр.мляко
сол на вкус
смлян черен пипер
чубрица....
...обелете картофите,нарежете ги на по-едро и ги сварете в подсолена вода.
Отцедете от водата и пасирайте с останалите продукти.

За плънката:
1/2 кг.кайма
50 мл.олио
1 глава лук
1 морков(настърган)
1 домат(настърган или 4,5 с.л.консервирани домати)
сол
черен пипер
чубрица..
..запържете ситно нарязания лук,моркова и каймата,като бъркате непрекъснато,за да се раздроби каймата.
Накрая добавете и домата.
Оставете на котлона докато остане на мазнина.

За заливката:
3,4 пълни с.л.брашно
300мл.пр.мляко
1 яйце
олио
сол...
...запържете брашното в олиото,след което постепенно добавете и пр.мляко
при непрекъснато бъркане.(може да си помогнете с телена бъркалка)
Гъстотата,трябва да се получи малко по-гъста от боза.
Свалете от котлона и чукнете 1 яйце.Бъркайте интензивно до получаване на еднородна смес.

В намазнена и поръсена с малко галета тавичка,разнесете равномерно карт.пюре.
Отгоре изсипете плънката от кайма.
Следва заливката,накрая настържете кашкавал(около 100 гр.)
Запича се в предварително загрята фурна на макс.гр.до получаване на приятен загар.
Заповядайте в кулинарната група...
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks