Кюфтета-фрикасе

Каймата се замесва с ориз, чубрица,наст.лук и черен пипер . Оформят се кюфтенца.

В тенджера се налива вода и към нея се прибавят нарязан морков и лук, малко сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.

След като водата заври, се пускат кюфтенцата,.Варят се около 30 минути. След като са готови, се изваждат от съда.

Приготвя се застройка от киселото мляко, яйце и 1 ч.л.лим.сок.

В отделен дълбок съд се слага олиото. Запържва се брашното (около 2,3 с.л в зависимост от порциите) и на порции към него се прибавя прецедения бульон като непрекъснато се разбърква след което се сипва застройката.

Оставя се така, докато започне да къкри и се добавят кюфтенцата. Изчаквате да поври малко и махате от котлона.По желание поръсете с препечено олио с щипка червен пипер и магданоз.