Пържоли на тиган с гъбeн сос






Необходими продукти 

3 свински пържоли
150 г гъби
100 мл. бяло вино

3,4 с.л. олио
2 с.л. брашно
черен пипер
сол
1 каф.лъж.червен пипер


Начин на приготвяне:

Пържолите се начукват, натъркват се със сол и черен пипер.
В тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и пържолите се запържват на силен огън от двете страни. Заливат се с бялото вино, огънят се намалява ,похлупва с капак. Ястието се оставя да се задуши, докато виното се изпари.
Когато пържолите са напълно готови се изваждат.
В тигана се задушават гъбите, нарязани на филийки(ако е необходимо добавете още малко олио) Захлупват се и се задушават за десет минути. 
След което се прибавя червения пипер и веднага след това и брашното.
Разрежда се с малко студена водичка до необходимата гъстота,като се бърка интензивно.
Овкусяват се със сол и черен пипер , добавят се пържолите към тях и ястието се оставя за още около 5 мин под капак да се задуши.
Заповядайте в кулинарната група..
..https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks