Сплетен тутманик


Вкусен и пухкав...за похапване по всяко време.
Необходими продукти за тестото:
250 мл.хладка вода
1/2 куб.мая
1 яйце
2с.л.кис.мляко
5,6 с.л.олио
1с.л.сол
1ч.л.захар
брашно за замесване на по-меко тесто(колкото да не лепи по ръцете)
...замесва се тестото и се оставя да втаса добре,след което се дели на
три части,разточва се всяка на не много тънко,намазва се с разбито яйце(заделете си малко за накрая),по малко разтопено масло,поръсва се и сирене и се завива на по-хлабаво руло.
Така получените три рула се сплитат и се поставят в продълговата тавичка.
(намазнена и набрашнена)
Оставя се на топло да втаса до удвояване на обема.
След което се поръсва с разтопено масло и от заделеното яйце.
Пече се на 180 гр.
Заповядайте в кулинарната група..
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks