Чорбаджийски качамак


Чорбаджийски,да..защото освен масло и сирене може се добавят и екстри,според вкуса Ви.
Може да се прибави и месо(сварено и накъсано)както и саздърма и уверявам Ви и в двата случая е много вкусен.Ако желаете пробвайте,ще се радвам ако допадне и на вас.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г царевично брашно(пресято)
1,2 картофа
сол
1.8 лит.вода........налейте водата в по-голяма тенджера,добавете сол на вкус,нарежете обелените картофи и оставете на котлона да поври до полуомекване на картофите.С шепа поръсете брашното на равномерен пласт,направете няколко дупки с точилка и оставете да къкри на по слаб котлон около 30 мин.(през дупките трябва да започне да излиза каша).
След което качамака се отнема от котлона и се бърка до получаване на гъста еднородна смес.

2 яйца
1 стрък праз-лук
150 гр.сирене
1 пак.масло(125гр.)

В подходяща тавичка нарежете празия лук,малко олио и запържете до омекване,чукнете 2 яйца,разбъркайте съвсем леко,натрошете малко сирене и оставете на котлона да се запече леко.
Снемете от огъня и с
намаслена лъжица вземайте от готовия качамак и подредете на топки в/у готовия вече праз.Загладете леко и с помощта на лъжица наръбете на няколко места.Оставете още 2,3 мин.на котлона и залейте с 1 пак.(125 гр.)препържено масло(ако желаете добавете и щипка червен пипер)
Отгоре поръсете с останалото сирене.
Поднесете с кисело мляко иии да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната група..
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks