Пълнена Арабска питка(бохча)






Много вкусна и лесна за приготвяне питка,плънката може да е по ваш избор,според това с което разполагате в момента...в случай,че решите да си приготвите сами питката по надолу помествам рецепта и за нея.
Необходими продукти за пълнежа: (за една питка)
100-150 гр.св.месо(може пилешко)
2 гъби 
1 глава лук
30 мл.олио
черен пипер щипка червен пипер сол чубрица.

Начин на приготвяне:
Месото,гъбите и лука нарежете на дребно. Запържете първо месото до готовност,прибавете гъбите и лука, запържете и тях и добавете подправките. Отрежете капаче на питката,напълнете и поръсете с настърган кашкавал(около 50 гр.) и запечете за около 7,8 мин.
Аз използвах готова питка,в случай че желаете сами да си я приготвите ето и рецептата:(за 8 бр.)
Необходими продукти за приготвяне на Арабска питка:
2 1/2 ч.ч. бяло брашно (може още малко за доизмесване) 
1/2 кубче прясна мая или 1 бр.суха мая 
1 ч.л. захар 
1 равна ч.л.сол
2 с.л. зехтин 
150 мл топла вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Замесете меко еластично тесто от изброените продукти. Полученото тесто се разделя на 8 топки и се оставя да втаса на набрашнена повърхност за около 30 минути. Фурната трябва да се загрее на 250 С. Когато питките втасат се разточват с диаметър 15-18 см и 5-6 мм дебелина. Изпичат се в загрятата фурна направо в/у решетката за 8-10 минути докато се издуят и станат златисто-кафеникави. Заповядайте в кулинарната група.. ..
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks