Домашен хляб

Кой не обича топъл хляб с шарена солчица...с допълнение и сиренце,аз мноого  :)
Напомня ми за ваканциите прекарани на село,за уханието на топъл хляб и уюта на домашното огнище,а рецептата е:
Необходими продукти:
500 мл.хладка вода
1 куб.мая
1 с.л.сол
1 ч.л.захар
50 мл.олио
1 яйце
брашно(около 5 ч.ч. и още малко за измесване)...
...замесва се по-меко тесто(да не лепи по ръцете)
и се оставя да почине 1/2 час на топло.
Оформя се и се оставя наново да втаса,поръсва се леко с брашно и се правят няколко разреза с остър нож.(аз използвам бръснарско ножче) Пече се на 180 гр.
Това количество е за две хлебчета или едно по-голямо.Заповядайте в кулинарната група:...........https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks.