Агнешко с ориз


Необходими продукти:
Агнешко месо (около 7-800 гр.
50 мл.олио
4,5 стръка пресен лук(може и стар)
1морков
1 ч.ч. ориз
сол. черен пипер
Приготвяне
месото се слага във вряща подсолена(1с.л.сол) вода и се вари до готовност - около час, маха се пяната с решетъчна лъжица.
Месото се изважда от водата и се обезкостява по желание.
Бульонът се прецежда и се измерва(3 ч.ч и 1/2)
....в тиган се задушават нарязаните на дребно лук и моркова(настърган)
След като лукът омекне се прибавя оризът и се пържи до побеляване(зрънцата да станат кристални),няколко капки лим.сок и месото.Добавят се солта и черния пипер(по желание може и гьозум)Запържва се още 1,2 мин,след което се изсипва в тавичка,добавя се и бульона.Ястието се пече на макс.градуси до поемане на бульона.След готовност покрийте с капак за около 10 мин.
Заповядайте в кулинарната група..
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks