Еклери






Необходими продукти:
1 ч.ч.вода
1/2 ч.ч.олио
1 ч.ч.брашно
щипка сол...изсипете водата,олиото и солта в подходящ съд и поставете на котлона,веднага щом заври,добавете и брашното при непрекъснато бъркане(докато тестото се отдели от съда,става много бързо)
Оставете да се охлади около20 мин и добавете едно по едно 4 яйца,като не спирате да бъркате до получаване на еднородна смес.
Гребвайте с чаена лъж.от тестото и подредете в намазнена тава на разстояние.(
Печете на 180 гр.до зачервяване,след което отворете фурната и оставете още 2,3 мин.
Отрежете капачета с остър нож и напълнете с топъл крем.(може домашно приготвен,или от пакетчета,приготвен според указанията)
Накрая полейте еклерите с разтопен шоколад.
P.S...яйцата да са на стайна температура
Мерит.чаша е с вмест.250 мл.
В случай,че желаете да си приготвите домашен крем..това е моята рецепта:
домашен крем;
1/2 лит.пр.мляко с 1/2 пак.масло се заварява.....отделно се разбиват 3 жълтъка и 10 пълни суп.лъж.брашно,2 ванилии,настъргана кора на 1 лимон, другата 1/2лит. пр.мляко и 14 суп.лъж.захар...разбива се добре и се прибавя към врящото мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Ако желаете,присъединете се към кулинарната ми група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks