Агнешка дроб-сарма

Необходими продукти:

агнешки дреболийки
200 г ориз
5,6 стръка пресен лук
пресен джоджен
магданоз
5 с. л. олио
сол
черен пипер на вкус
За заливката:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2,3 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
Агнешките дреболии (черен дроб, бял дроб, було, бъбреци, сърце) се измиват добре.
Черният дроб се попарва във вряща вода за 4,5 минути.
Останалите дреболии се сваряват в подсолена вода за около час.
След това се отцеждат, охлаждат се и се нарязват на кубчета, а бульонът запазете.
Лукът се нарязва на дребно и се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се оризът и когато стане стъклен, се добавят и дреболийките., нарязаните на ситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл от бульона и се овкусява със сол и черен пипер.
Ястието се пече на 180 градуса за около 50 минути.
Заливката се приготвя като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното, сместа се разпределя върху ястието и се допича до приятен загар.
По желание поднесете с кисело мляко.
Заповядайте в кулинарната група:https://web.facebook.com/groups/786103804796728/