Домашно сирене



Не е трудно да си направим сирене в домашни условия,за целта трябва млякото да е домашно и задължително проверете срок на годност на маята.Ето така го приготвям у дома...

Необходими продукти:
Прясно мляко
Мая за сирене
...на литър мляко-4,5 капки 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Млякото се загрява леко на котлон до телесна температура(около 37гр.). Добавя се маята и се разбърква добре. Завива се и се оставя така около час и половина, два.Отвива се и се правят няколко нареза с нож,така престоява 1/2 час. След това се изсипва в торбичка от тензух. Така се оставя да се изцеди добре,след което торбичката се стяга и се притиска с някаква тежест. След като се отцеди, се нарязва на парчета и се слага в саламура.
Приготвяне на саламурата:
Съотношението на водата и солта е :
Към един литър вода се добавят 200 грама морска сол.
Смесвате водата и солта,разбърквате до стопяване на солта( когато яйцето изплува над саламурата и от него се покаже кръгче колкото монета, то значи солта е достатъчна и тя е готова). и заливате сиренето, след което го притискате добре отгоре за да не се показва над саламурата.

Заповядайте в кулинарната група..
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/