Домашен карамелен крем






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 лит. прясно мляко 
8с.лъж. брашно (пълни с връх)
1ч.ч.захар
3 жълтъка
1 ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Към 200 мл от прясното мляко прибавяте пресятото брашно, захарта и ванилията. Бъркате до хомогенност. Прибавете на тънка струйка към останалото врящо мляко . (800 мл.)Бъркате постоянно до сгъстяване.
Към готовия крем прибавете на тънка струйка карамела,приготвен по следния начин:
Слагате на котлона 5,6 с.лъж.захар в подходящ съд,бъркайте докато се карамелизира захарта и прибавете 2,3 с.лъж.вода.
Разбъркайте добре до поемане на карамела..оставете настрани да се охлади.През това време разбийте 3-те белтъка с 1 с.л.захар до "твърди връхчета".
Половината прибавете към вече охладения крем и разбъркайте леко,другата половина оставете за гарниране.Разпределете крема в чашки,шприцовайте в/у всяка от белтъчния крем,полейте с готов карамелен топинг и приберете в хладилника.
Ако желаете във всяка чашка поставете на дъното тънък пласт от :
Смлени бисквити,масло около 20 гр.и 1 с.лъж.смл.орехови ядки.(всичко омесено добре)
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks