Парфе с ягоди




Продукти за блата
- 1 яйце
6 с.л. захар
6с.л.кис.мляко
3 с.л.олио
1 ванилия
6 с.л. брашно(следете гъстотата,за кексова смес)
1 кафяна л.бакпулвер

За крема
300 гр ягоди;
400 гр заквасена сметана
200 гр течна сладкарска сметана
10 с.л. захар(ако обичате по-сладко,увеличете я)
1ванилия
1пак. желатин.
За глазурата
сока на 1 компот
1 пакетче желатин
2 шепи ягоди.
Приготвяне:
Разбийте яйцето със захарта Добавете,млякото,олиото,брашното, ванилията и бакпулвера.
Изсипече сместа в намазнена и набрашнена тавичка(или в/у хартия за печене)
Печете на 180 гр.
Оставете блата да изстине, след което го извадете от тавичката и поставете във форма с падащ ринг.
Приготвяне на крема:
Разбийте сладкарската сметана като постепенно добавяйте захарта до пухкав крем,след което добавете и заквасената сметана.(през цялото време разбивайте с миксер на висока скорост)
Накрая добавете и ягодите(аз сложих цели ягодки,понеже бяха малки,ако са по големи нарежете ги на по-едри парченца)
Добавете и желатина предварително стопен на водна баня,разбъркайте леко на ръка и изсипете крема в/у блата.Сложете в хладилника за поне 1/2 час,докато крема стегне.
През това време си пригответе глазурата:
Към сока на 1 компот добавете ягодите,накрая и желатина(стопен на водна баня)
Разбъркайте и изсипете в/у вече стегналия крем.
А,сега следва най-трудната част..забравете парфето за поне 2,3 часа в хладилника....иии да ви е сладко :)
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks