Запечени картофки с масло






Необходими продукти:
картофи(около 8-900 гр.по добре стари)
олио(50 мл.)
краве масло(1/2 пак.-60 гр.)
червен пипер 1 щипка
черен пипер 1 щипка
шарена сол 1 щипка
сол на вкус
По малко сирене и кашкавал(настъргани)
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на по големи парчета.Сварете ги в подсолена вода.
Внимавайте да не се разварят.
След като се сварят ги отцедете от водата. Изсипете ги в тавичка и леко ги натиснете с вилица така, че да се разпукат.
Поръсете със червения пипер ,черния пипер и шарената сол. Ако е необходимо посолете още малко.
Залейте картофите с олиото и разтопеното масло,или нарежете маслото на малки парченца и да гипуснете тук – там върху картофите.
Печете на 250 гр.в загрята фурна за около 10 мин.Извадете и поръсете със сиренето и кашкавала,запечете картофите за около 5,6 мин.още.
По идея на Райна Иванова от групата:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/