Кюфтета-фрикасе






Това е моята рецепта за кюфтенца-фрикасе..пропорции не съм уточнила,дадените продукти за фрикасето са за около 500 гр.кайма.

Каймата се замесва с ориз, чубрица,наст.лук и черен пипер . Оформят се кюфтенца.

В тенджера се налива вода и към нея се прибавят нарязан морков и лук, малко сол, черен пипер на зърна и дафинов лист.
След като водата заври, се пускат кюфтенцата,.Варят се около 30 минути. След като са готови, се изваждат от съда.
Фрикасе:
Приготвя се застройка от киселото мляко, яйце и 1 ч.л.лим.сок.
В отделен дълбок съд се слага олиото. Запържва се брашното (около 2,3 с.л в зависимост от порциите) и на порции към него се прибавя прецедения бульон като непрекъснато се разбърква след което се сипва застройката.

Оставя се така, докато започне да къкри и се добавят кюфтенцата. Изчаквате да поври малко и махате от котлона.
Втори вариант за фрикасе:
2 яйца
1 ч.ч.кис.мляко
3,4 с.л.брашно
няколко капки оцет...всичко се разбива до еднородна смес.Поставя се на котлона и при непрекъснато бъркане се добавя прецедения бульон(в случай,че не ви достигне добавете и вода)..трябва да се получи с гъстота на боза,когато започне да се сгъстява добавете и кюфтенцата.Поръсете с щипка черен пипер.
По желание поръсете с препечено олио с щипка червен пипер.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/
0