Лахмаджун

 Необходими продукти за тестото:

1 1/2 ч.ч.хладка вода
1/2 куб.мая
1 с.л.сол
1 с.л.захар
брашно(около3 1/2 ч.ч.)..
...Замесете тесто от изброените продукти,завийте с кърпа и оставете да втаса.
През това време си пригответе плънката:
По 1 зелена и червена чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 обелен домат
2 с.л.олио
щипка червен пипер
черен пипер
сол...всички продукти се пасират,след което се добавя 200 гр.кайма,пасирането продължава още няколко секунди(колкото да се смесят добре)
Разделете тестото на еднакви топки(не много големи)Всяка една разточете леко(около 2,3 мм.)
Намажете с по 1,2 с.л.от плънката и печете на 200 гр.в предварително загрята фурна.
P.S...не прекалявайте с плънката
..следете да не прегори по края
..печенето продължава 10-12 мин.
Мерит.чаша е с вмест.200 мл.
Поднесете топло със салата според сезона.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/







0