Архив на блога

вторник, 22 август 2017 г.

Тутманик


Необходими продукти за тестото:
300 мл.хладка вода
1/2 куб.мая
1 яйце
4,5 с.л.кис.мляко
50 мл..олио
1с.л.сол
1ч.л.захар
брашно за замесване на по-меко тесто(колкото да не лепи по ръцете)
...замесва се тестото и се оставя да втаса добре,след което се дели на
три части,разточва се всяка на не много тънко,намазва се с разбито яйце(заделете си малко за накрая),по малко разтопено масло,поръсва се и сирене и се завива на по-хлабаво руло.
Така получените три рула се навивят в намазнена и набрашнена тавичка.
Оставя се на топло да втаса до удвояване на обема.
След което се поръсва с разтопено масло и от заделеното яйце,семена по желание.
Пече се на 180 гр.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/
Публикуване на коментар

Египетска торта

Посетете YouTube канала.. https://www.youtube.com/ channel/ UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?vi ew_as=subscriber Необходими продукти за бл...