Винен кебап

Необходими продукти за 5 порции:
Свинско месо(0,800 кг)
1,2 глави стар лук
1 наст.домат
2 с.л.брашно
1 ч.л.червен пипер
олио
бахар
даф.лист
черен пипер
50 мл.вино
сол
За гарнитура:
1 ч.ч.ориз
1 наст.морков
2,3 с.л.олио
сол
щипка черен пипер
Месото нарязано на хапки се задушава с малко водичка(за около 10-15 мин,)докато остане без вода.
Слага се олиото и лука нарязан на дребно ,запържва се леко,добавя се червения пипер,веднага след това и брашното.Долива се постепенно вода при непрекъснато бъркане,оставя се да къкри до готовност на месото(ако е необходимо се долива още вода)Накрая се прибавя домата,виното и подправките.(сол,чер пипер,бахар и даф.лист)........оставя се да поври още 10 мин.
Приготвяне на ориза:
Ориза се измива,отцежда се от водата и се запържва в олиото за около 4,5 мин.заедно с наст.морков.
Долива се вода(3 чаши) и се вари до готовност.
Посолява се,прибавя се чер пипер и малко пикантина по желание.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

0