сряда, 6 септември 2017 г.

Ростова туршия

За един трилитров буркан
6 аспирина
6 с л захар
3 пълни с л сол
200 мл оцет
зърна черен пипер
зеленчуци по желание и според вкуса
(моркови, домати , зелени чушки , карфиол , зеле , целина,камби)

На дъното на буркана се слагат аспирина , солта , захарта и оцета. Предварително почистените зеленчуци се подреждат като се стараем да са колкото се може плътно.Помежду им се слагат клонките целина .Бурканът се запълва до основата на гърлото.Кипва се чешмена вода докато заври и на тъка струя се излива в буркана като се внимава водата да не пукне стъклото. Затваря се с капачка и се обръща за 24 часа веднъж с капачката надолу , и после обратно.След това се съхранява на хладно.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/
Публикуване на коментар