неделя, 3 декември 2017 г.

Сос "Барбекю"









Продукти:
Консервирани-настъргани домати -500 мл.
Царевично брашно – 1 пълна с.л.
Пипер – 2,3 бр.
Бяло вино – 50 мл.
Лук – 2,3 гл.
Чесън – 2-3 склидки
Олио – 50 мл.
Захар – 1 ч.л.
Подправки:
Сол, черен пипер, червен пипер, риган
Начин на приготвяне
В тиган загряваме олиото в което добавяме предварително пасираните зеленчуци ( лука и пипера), осоляваме, добавяме захарта, виното, царевичното брашно и склидките чесън нарязани на ситно.
Когато се запържат зеленчуците, добавяме доматите .
Бъркаме за да не загори.
Като се запържат доматите, поръсваме с черен пипер, червен пипер и риган. Оставяме на котлона още около 5 минути и го махаме от котлона.
Сос Барбекю можете да използвате за овкусяване на пици, спагети, месо, лазаня,а защо не и по лъжица във всяка манджичка.
Добър апетит!
По рецепта на Daniela Borisova
.Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/
Публикуване на коментар