неделя, 3 декември 2017 г.

Баница с праз-лук






Необходими продукти- 
1пакет кори за баница(аз използвах-400 гр.)
За плънката-
2големи стръка праз
1каф.чаша ориз
50 мл.олио 
200 гр сирене
3яйца
сол
гьозум.
Начин на приготвяне:
...първо си сварете ориза,след което премийте със студена вода.Отделете го настрани.
Изчистете праза,измийте и нарежете.
Запържете го в олиото,след като омекне добавете ориза.Посолете,прибавете гьозума,разбъркайте 3,4 пъти и оставете да поизстине.
През това време разбийте яйцата(отделете си малко за намазване накрая)
Към вече охладения праз добавете яйцата,като разбърквате леко,следва и сиренето.
На всеки лист от корите нанесете от плънката и завийте на руло.
Подредете ги в намазнена тавичка,намажете с отделеното яйце,пуснете по малко масло и печете баницата на 180 гр.в загрята фурна.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
А,това е най новата ни кулинарна група:
https://web.facebook.com/groups/235918383566096/

Публикуване на коментар