Баница с праз-лук






Необходими продукти-
1пакет кори за баница(аз използвах-400 гр.)
За плънката-
2големи стръка праз
1каф.чаша ориз
50 мл.олио
200 гр сирене
3яйца
сол
гьозум.
Начин на приготвяне:
...първо си сварете ориза,след което премийте със студена вода.Отделете го настрани.
Изчистете праза,измийте и нарежете.
Запържете го в олиото,след като омекне добавете ориза.Посолете,прибавете гьозума,разбъркайте 3,4 пъти и оставете да поизстине.
През това време разбийте яйцата(отделете си малко за намазване накрая)
Към вече охладения праз добавете яйцата,като разбърквате леко,следва и сиренето.
На всеки лист от корите нанесете от плънката и завийте на руло.
Подредете ги в намазнена тавичка,намажете с отделеното яйце,пуснете по малко масло и печете баницата на 180 гр.в загрята фурна.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари