четвъртък, 21 декември 2017 г.

Пълнена агнешка плешка



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Агнешка плешка(бутче)
комплект агнешки дреболийки
няколко стръка зелен лук
1 1/2 ч.ч.ориз
гьозум-пресен
сол
3 1/2ч.ч.бульон
масло за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Дреболиите се сваряват и се нарязват на дребно. Задушава се в олио зеления лук, добавя се ориза и дреболиите, сол, налива се 1 ч.ч. от бульона. След като набъбне ориза се прибавят подправките. Измитата агнешка плешка, с отворен джоб се осолява отвътре. Пълни се с готовата плънка и се зашива с конец. Поставя се в тава и се намазва с разтопеното масло и червен пипер, покрива се с фолио. Пече се на 180 С за около 2часа.(на килограм месо-1 час печене)След което се маха фолиото и наоколо са разпределя от останалата плънка.Долива се с 2 1/2 ч.ч.бульон и се допича.
.Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks


Публикуване на коментар