Мусака

Необходими продукти:
400 гр.кайма
1/2 кг картофи
1 глава лук
2 домата(настъргани или от консерва)
1 ч.л. червен пипер
щипка черен пипер
чубрица
сол
олио
За заливката:
2 яйца
300 г кисело мляко
3 с.л.брашно
1 щип. сол
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олиото до омекване. Прибавя се каймата и се пържи,като се бърка постоянно докато се наситни. Добавя се червения пипер, накрая се прибавят настърганите домати и подправките, и се оставя да къкри още няколко минути.Към сместа се прибавят картофите,запържва се леко и всичко се изсипва в тавичка. Залива се с вода почти до нивото на картофите и се пече във фурна до извирането й. Накрая се залива с разбитите яйца , кисело мляко ,брашно и сол (всичко разбито добре) и се запича за още 10-15 минути, до зачервяване.
.Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Питка

  Необходими продукти: 300 мл.хладко пр.мляко 100 мл.вода 30 гр.мая 2,3 с.л.кис.мляко+щипка сода 50 мл. олио 30 гр.меко масло 1 с.л.с...