Грис-халва











Необходими продукти:
1 непълна ч.ч.брашно
1 ч.ч.орех.ядки(начупени на едро)
150 мл.мазнина(1:1 олио и разтопено масло)
5 пълни с.л.грис
За сиропа:
1 1/2 ч.ч.захар
2 ч.ч.вода
1 ванилия
В по-дълбок тиган загрейте мазнината,изсипете брашното,грисът и ядките.Бъркайте до промяна на цвета.Около 4,5 мин.са достатъчни.Постепенно доливайте от предварително приготвения сироп и бъркайте до отделяне от дъното.
Покрийте с капак и оставете за около 10-ина мин.
В подходящ съд поставете фолио,така че краищата му да излизат навън.Изсипете халвата и заравнете с лъжица.Завийте и оставете да изстине напълно.Обърнете в поднос и нарежете.
Ако желаете поръсете с пудра захар.
Чаената ч.е с вмест.200 мл.
Ако желаете заменете брашното с грис.
Ако желаете присъединете се и вие към ФБ групите,където може да споделяте и ваши вкусотийки ,да обменяме опит и идеи.
https://web.facebook.com/groups/932418956776420/?ref=bookmarks

https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

Коментари