вторник, 9 януари 2018 г.

Шоколадов сладкиш



За блата:
1 коф.кис.мляко
1 ч.ч.захар
1/2 ч.ч.олио
1 ч.л.сода
ванилия
2 ч.ч.брашно
2 лъж.какао... разбийте добре и изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка(или в/у хартия за печене)
Пече се на 180 гр.
След като изстине блата се сиропира с:
2 пълни с.л.захар се карамелизират,добавя се 100 мл.вода,оставя се на котлона до пълното стопяване на захарта(отнема 2,3 мин.)Оставете леко да се охлади.
Блата студен-сиропа топъл.
За крема:
1 малка сл.сметана се разбива с 1 ч.ч.пудра захар,
добавя сe 2 пак.крема-сирене и 150 гр.течен шоколад.(всичко се разбива с миксер)
Изчакайте сиропирания блат да се охлади и нанесете крема равномерно.
Загладете и украсете по ваш вкус.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
Публикуване на коментар