Гръцки сладки "Роксакия"






Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.чаша олио
250 мл. топло прясно мляко
1пак. суха мая
1 ванилия
брашно(около 4 ч.ч.)
1 с.л.какао
За сиропа:
3 ч.ч.захар
3 ч.ч.вода
1 пръчка канела...сиропа се заварява 3,4 мин.
чашата, с която мерих е с вместимост 200 мл
Приготовление:
Смесете всички продукти.(без какаото) Разбъркайте с дървена лъж., за да се смесят добре. Отделете около 1/2 ч. чаша от тази смес и я прехвърлете в друга купа. Към нея прибавете какаото.
Доизмесете двете части до по-меко тесто с още малко брашно.
(да не лепи по ръцете)
Разделете тестата по на две части,получавате две топки бяло тесто и две по-малки кафяво.
От кафявото направете два фитила.
Бялото тесто разточете на лист.
В/у всеки бял лист сложете по един фитил от кафявото тесто и навийте на руло(не много стегнато)
Нарежете рулото на шайби горе-долу около 2 см.
Подредете в намазнена тавичка или в/у хартия за печене и печете на 180 гр.
След като изстинат ги залейте със сиропа(да е топъл,но не и врял)..оставете сладките да попият от едната страна и ги обърнете от другата.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber


Коментари