вторник, 6 февруари 2018 г.

Чеснови Добруджанки





За чесновия сос:
6,7 с.л.зехтин
2,3 скилидки чесън(пасиран)
щипка червен пипер(всичко се смесва)

Необходими продукти за тестото:
1 яйце
1 ч.ч.кис.мляко
1 бакпулвер
1 ч.ч.пр.мляко
1/2 ч.ч.олио
150 гр.сирене
4 ч.ч.брашно...разбийте яйцето,добавете и останалите продукти според тяхната последователност,бъркайте с дървена лъжица до смесване на всички продукти.Доизмесете с още малко брашно(тестото трябва да е меко,да лепи по ръцете)С намазнени ръце късайте от тестото и оформете на топки,които подредете в намазнена тавичка или в/у хартия за печене. Всяка натиснете с пръст и сложете по малко парченце масло.Поръсете с шарена сол по желание и печете на 180 гр.Наблюдавайте добруджанките,след като са започнали да се зачервяват леко,намажете с чесновия сос.Допечете до зачервяване.Още горещи покрийте с кърпа.
Ако желаете присъединете се и вие към ФБ групите,където може да споделяте  ваши вкусотийки и идеи.
https://web.facebook.com/groups/932418956776420/?ref=bookmarks
.............
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

Публикуване на коментар