вторник, 27 март 2018 г.

Панирани катми с пълнеж


 Необходими продукти за катмите:

(за 7,8 бр.)
400мл.хладка вода
1/2 куб.мая
1 яйце
4 с.л.кис.мляко
1 равна ч.л.сол
щипка захар
2 с.л.олио
брашно за гъста каша(на мен ми пое около 18 с.л.)
...разтворете маята в хладката вода,добавете всички останали продукти,разбийте добре и оставете на топло да втаса.
В загрят и леко намазнен тефлонов тиган пускайте по един черпак от сместа и изпечете катмата от двете страни до зачервяване.
Необходими продукти за плънката:
пилешко месо(около 150 гр.) сварено и обезкостено
2,3 гъби
1 глава лук...запържете лука с гъбите,след като омекнат добавете и пил.месо нарязано на дребно.
На всяка катма поставете от плънката и прегънете на плик.
Пригответе си сместа за панировката от:
1 яйце
2 равни с.л.брашно
малко водичка
1 с.л.сусам..разбийте добре,трябва да се получи с гъстота на боза.
Всяка катма потопете от двете страни в сместа и изпържете в загрято олио,като първо ги слагате с прегъвката надолу.
Ако желаете плънката може да е от:
сирене и кашкавал.
За още много вкусни предложения заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

Публикуване на коментар