понеделник, 30 април 2018 г.

Свински бут на фурна


свински бут - около 1кг.
вино и вода по 50 мл. необходими за печенето.
Марината:
соев сос - 50 мл
ракия - 3,4 с.л.
горчица - 1 ч.л.
мед - 1 ч..л.
зехтин - 3 с.л.
червен пипер -1/2 ч.л.
черен пипер -1 щипка
чубрица
Начин на приготвяне
Смесете всички продукти за маринатата, намажете месото,(което предварително сте надупчили на няколко места) от всички страни.
Покрийте и оставете на хладно(в хладилника)за няколко часа.

Поставете месото в тавичка и долейте виното и водата.,(виното може да замените и с бира) Покрийте с фолио и печете в загряна на 180 градуса фурна за около 2 часа,след което махнете фолиото и допечете до приятен загар.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

Публикуване на коментар