Торта "Гараш"


Необходими продукти за  блатовете:

10 белтъка
100 гр.захар
300 гр.смлени орехови ядки(аз ги меля на по-едро)
Разбийте белтъците със захарта на "сняг" с миксер на висока скорост.
След това добавете орех.ядки и разбъркайте леко на ръка,като бъркате отдолу нагоре.
Разделете сместеа на 4 равни части.
Поставете хартия за печене в тортена форма,намазнете я и печете блатовете до леко зачервяване на 180 гр...за около 12 мин.
(формата е с големина 24 см.)

За крема:
10 жълтъка 
120 гр.захар
8 с.л. натурално какао
250 гр. краве масло
Маслото се разтопява на слаб огън.
Добавя се пресятото какао и се разбърква добре. Сместа се отнема от котлона.Оставете да се поохлади.


През това време разбийте 10-те жълтъка със захарта на много слаб котлон,като внимавате да не притоплите сместа.
(разбивам с миксер за около 3,4 мин.)
Постепенно добавяйте какаовата смес,като продължавате да разбивате с миксер.
Готовия крем оставете за около час в хладилника да стегне.
Отделете хартията от вече изстиналите блатове и започнете сглобяването.
Блат,крем и така до края.
Може да си заделите от крема за намазване на края(напълно достатъчен е)
Аз предпочетох разтопен течен шоколад за намазване.
Поръсете с орех.ядки или с кокос..по желание.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Коментари