Архив на блога

четвъртък, 17 май 2018 г.

Тутманик


Необходими продукти:
1 яйце
250 мл.хладка вода
1/2куб.мая(или 1 пак.суха)
1 ч.л.сол(равна)
1 каф.л.захар
50 мл.олио
1/2 ч.ч.кис.мляко
брашно за замесване на по-меко тесто(колкото да не лепи по ръцете)
За пълнеж:
200 гр.сирене+2 яйца
масло за намазване (около 60 гр.разтопено)

Замесете тестото и оставете да почине 1/2 час на топло.
Разделете тестото на 4,5 еднакви части.
Всяка една разточете на тънко,като поръсвате с брашно,за да не залепва.
(аз разтеглям с намазнени ръце в/у намазнен плот)
Намажете с масло ,поставете и от плънката..Завийте на руло,подредете в намазнена тавичка и оставете на топло за около 1/2 час.
Включете фурната на 100 гр.и печете така около 1/2 час,след което увеличете градусите на 180 и допечете до зачервяване.

За още вкусни предложения,присъединете се към FB групата..
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

Публикуване на коментар

Египетска торта

Посетете YouTube канала.. https://www.youtube.com/ channel/ UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?vi ew_as=subscriber Необходими продукти за бл...