Усукан тутманик



Усукан тутманик
Необходими продукти:
200 мл.прясно мляко
1/2куб.мая(или 1 пак.суха)
1 ч.л.сол(равна)
1 каф.л.захар
50 мл.олио
1/2 ч.ч.кис.мляко
брашно за замесване на по-меко тесто(колкото да не лепи по ръцете)
сирене+кашкавал за пълнеж
масло за намазване
яйце за накрая
Замесете тестото и оставете да почине 1/2 час на топло.
Разделете тестото на 4,5 еднакви части.
Всяка една разточете на тънко,като поръсвате с брашно,за да не залепва.
Намажете с масло ,поставете и от плънката..Завийте на руло,намажете с разбито яйце,поръсете семена и оставете на топло за около 1/2 час.
Включете фурната на 100 гр.и печете така около 1/2 час,след което увеличете градусите на 180 и допечете до зачервяване.


За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари