Хладилно тесто

 Необходими продукти:

600 мл.хладко прясно мляко
400 мл.хладка вода
200 мл.олио
2 ч.ч.кис.мляко+1 равна ч.л.сода
2 куб.мая
2 с.л.сол
2 ч.л.захар
брашно..
...разтворете маята в пр.мляко,добавете водата и останалите продукти,постепенно добавяйте от брашното и бъркайте до гъста каша.
Изсипете тестото в/у плота и доизмесете.(мерих с ч.ч...пое ми около 12 ч.ч.брашно)
Разделете тестото на 4 части,всяка намазнете и сложете в наелонова торбичка.
Хубаво притиснете,за да няма въздух и приберете във фризера.
При необходимост си извадете от вечерта и на следващия ден може да си приготвите всичко солено за каквото се сетите(кифли,пици,мекици,питка и т.н.)
Добре е тестото от фризера да се свали в хладилника,за да се отпусне равномерно.смяната на температурата не трябва да е рязка.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber



Коментари