сряда, 6 юни 2018 г.

Крем карамел



Крем карамел
Необходими продукти:
прясно мляко - 1 л
яйца - 6 - 7 броя
захар - 1 1/2 ч.ч(мерит.чаша е с вмест.200 мл.)
захар - 5,6 с.л. за карамелизиране 

Начин на приготвяне
Карамелизирайте захарта в подходящ съд на котлона,като добавите и 1 с.л.вода.
Бъркайте докато се карамелизира, но не допускайте да загаря.Разпределете карамела по дъното тавичката,в която ще печете.

Разбийте яйцата със захарта,добавете и прясното мляко (леко затоплено)
Изсипете сместа в/у втвърдения вече карамел.
Тавичката поставете в по-голяма тава,в която налейте около 400 мл.вода и сложете да се пече в загряна фурна на 180 гр.за около 1 час. 
Не позволявайте на водата да завира,затова от време на време доливайте още вода в тавата. 
В противен случай ще се образуват шупли.
Печете Крем карамела до получаване на приятен загар.Изчакайт.е да изстине напълно
Сервирайте в чинийка.
Ако желаете вместо в тавичка го пригответе в чашки.
Към сместа по желание добавете и 1,2 ванилий.
Заповядайте в кулинарната група:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks

Публикуване на коментар