неделя, 14 октомври 2018 г.

Бюрек

 Бюрек 
Необходими продукти:
250мл пр. мляко,
250 мл вода,
1 яйце,
1-2 с.л. олио,
1 ч.л. захар,
1 с.л. сол,
брашно...
125 г разтопено(хладко) масло + малко олио - за корите.
Начин на приготвяне:
Пресейте 5 ч.ч.брашно(от 250 мл.) в съда в който ще месите.Направете кладенче,изсипете продуктите и измесете до меко-нелепнещо тесто.
(ако е необходими доизмесете с още малко брашно)
Намажете тестото с мазнина и го оставете за 30мин. да се отпусне.
Намажете тавата с меко масло и я поставете в хладилника(това се прави, за да не се събират в центъра корите)
Тестото разделете на 18-20 топчета, намажете ги с мазнина и ги оставяте за 10-15 мин.
След това, топвате всяко топче в разтопеното масло и върху добре намаслен плот първо разточвате, а след това разтегляте корите на ръка (с размера на тавата).
Слагате натрошено сирене през 3 кори . 
Завършете с две цели кори и намажете с останалото масло.
Пече се на 180 градуса, около 50 минути.
Тавичката е с размери 28 см/дм.
По рецепта на Tania Ivanova..от групата:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks



Публикуване на коментар