Необходими продукти:
Бишкоти
За сиропиране на бишкотите:
...карамелизирайте 3 с.л.захар,добавете 1 ч.ч.вода и заварете до стопяване на захарта.
За крема
300 гр ягоди;
400 гр квасена сметана;
200 гр течна сладкарска сметана
10 с.л. захар(ако обичате по-сладко,увеличете я)
1пак. желатин.
Приготвяне на крема:
Разбийте сладкарската сметана като постепенно добавяйте захарта до пухкав крем,след което добавете и заквасената сметана.(през цялото време разбивайте с миксер на висока скорост)
Накрая добавете и ягодите(аз сложих цели ягодки,понеже бяха малки,ако са по големи нарежете ги на по-едри парченца)
Добавете и желатина предварително стопен на водна баня,разбъркайте леко на ръка..
Първо си пригответе крема.
В подходящ съд сложете фолио,така че краищата да излизат навън.
Подредете един ред бишкоти(топнати в топлия сироп)Изсипете крема(може да си оставите малко за намазване на края)
Отгоре подредете още един ред бишкоти и завийте от всички страни с фолиото.
Приберете в хладилника поне за 1,2 часа да стегне добре.
Обърнете сладкиша в поднос и махнете фолиото.
Украсете по ваш вкус.
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/ channel/ UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?vi ew_as=subscriber
Бишкоти
За сиропиране на бишкотите:
...карамелизирайте 3 с.л.захар,добавете 1 ч.ч.вода и заварете до стопяване на захарта.
За крема
300 гр ягоди;
400 гр квасена сметана;
200 гр течна сладкарска сметана
10 с.л. захар(ако обичате по-сладко,увеличете я)
1пак. желатин.
Приготвяне на крема:
Разбийте сладкарската сметана като постепенно добавяйте захарта до пухкав крем,след което добавете и заквасената сметана.(през цялото време разбивайте с миксер на висока скорост)
Накрая добавете и ягодите(аз сложих цели ягодки,понеже бяха малки,ако са по големи нарежете ги на по-едри парченца)
Добавете и желатина предварително стопен на водна баня,разбъркайте леко на ръка..
Първо си пригответе крема.
В подходящ съд сложете фолио,така че краищата да излизат навън.
Подредете един ред бишкоти(топнати в топлия сироп)Изсипете крема(може да си оставите малко за намазване на края)
Отгоре подредете още един ред бишкоти и завийте от всички страни с фолиото.
Приберете в хладилника поне за 1,2 часа да стегне добре.
Обърнете сладкиша в поднос и махнете фолиото.
Украсете по ваш вкус.
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/
Коментари