Мусака с бешамелова заливка и кашкавал


Необходими продукти:
300 гр.кайма(може и по-малко)
1/2 кг картофи
1 глава лук
1 домат(настърган или от консерва)
1 ч.л. червен пипер
щипка черен пипер
чубрица
сол
олио
За заливката:
2 яйца
300 мл.прясно мляко
4 с.л.брашно
3,4 с.л.олио
5,6 с.л.наст.кашкавал
...запържете брашното в загрятото олио.
Постепенно разредете с прясното мляко при непрекъснато бъркане.Гъстотата трябва да е по гъсто от боза.Оставете да се поохлади,след което добавете 2 разбити яйца и кашкавала.Разбъркайте
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олиото до омекване. Прибавя се каймата и се пържи,като се бърка постоянно докато се наситни. Добавя се червения пипер, накрая се прибавят настърганите домати и подправките, и се оставя да къкри още няколко минути.Към сместа се прибавят картофите,запържва се леко и всичко се изсипва в тавичка. Залива се с вода почти до нивото на картофите и се пече във фурна до извирането й. Накрая се залива с бешамела и се запича за още 10-15 минути, до зачервяване.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари