Телешки пържолки с гъбен сос


За първи път ми се получават толкова крехки и вкусни тия пържолки,за което благодаря на
 Diana Stoyanova
(маринатата е по нейна идея,останалото е по мой вкус :) ))
1.1/2 кг говеждо (телешко) за печене
За маринатата:
200 мл. червено вино
150 мл. винен оцет
500 мл. зеленчуков бульон
2 глави лук, нарязани на едро
2-3 моркови на едро нарязани
2-3 стръка целина корени на едро
2-3 скилидки чесън
Няколко зърна карамфил
Всички съставки за маринатата се смесват в голяма тенджера и се поставят на котлона. Като заври сместта, котлона се намалява на ниска степен и остава да къкри около 15 мин. Тенджерата се отстранява от котлона. Месото се овкусява със сол и чер пипер и без да се реже се поставя в тенджерата. Като изстине марината, се прибира тенджерата в хладилника и месото престоява в марината 3-5 дена, като всяка сутрин и вечер се обръща. Дори може да стои и една седмица. Колкото по-дълго стои месото в маринатата, толкова по-сочно става.
(текста е копиран)
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на пържолки.
Оваляйте ги в брашно и изпържете за кратко от двете страни.
(колкото да се запечатат)
Извадете ги в чиния.
В същото олио задушете нарязани гъби(печурки) около 200 гр.След като поомекнат добавете 2 с.лъж.брашно,запържете и сложете 1/2 ч.л.червен пипер.Разредете с вода,като бъркате непрекъснато до получаване на рядък сос.Подправете със сол и черен пипер и махнете от котлона.
Пържолите подредете в тавичка,залейте със соса.Покрийте с фолио и печете на 200 гр.за около 30 мин.След което махнете фолиото и допечете до готовност.
Сервирайте с карт.пюре иии да Ви е сладко!

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари