Козунак замесен в хлебопекарна

Благодаря за рецептата на Denislav Dimitrov ...по-надолу помествам и неговата рецепта.
Тук ще Ви опиша как го направих аз:
Необходими продукти:
1 яйце
150 мл.прясно мляко (общо на двете грамажа трябва да е 200 гр.)
1 каф.лъж.сол
70 гр.захар
1/2 ч.лъж.течен подсладител
1 ч.лъж.алкохол
2 ванилии
наст.кора от лимон по желание
40 гр.мазнина(мас-олио 1:1)
15 гр.жива мая
350 гр.брашно
Яйцето разбийте със захарта,добавете подсладителя и ванилиите.
Прясното мляко затоплете и разтворете маята в него.
Маста разтопете(да е течна,но не гореща) смесете с олиото.
Поставете съставките в контейнера в ред:
мазнина,сол,алкохол,яйчената смес,млякото с маята...на края и брашното.
Включете на програма "тесто"
След като свърши програмата оставям в контейнера за още 15 мин.
Изсипвам тестото на плота (без да премесвам допълнително) и оформям.
Козунаците се поставят в намазнена и набрашнена форма,след което се покриват и се изчаква да втасат.Намазват се с разбит жълтък или белтък,поръсва се с кристална захар и се пекат на 160 гр.
Когато се зачервят покривам с ал.фолио и допичам за още около 10 мин.
От посочената доза излизат два по-малки или един по-голям козунак.
Грамажа е за 565 гр.тавичка.
Хлебопекарната е Finlux FBM-1480 с две гнезда.


За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

А,ето и оригиналната рецепта:...https://www.facebook.com/denislav.dimitrov.14/posts/2322331524451856?hc_location=ufi

Коментари