Козуначена торта

 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА
1 лит. прясно мляко
8с.лъж. брашно (пълни с връх)
1 1/2ч.ч.захар
3 жълтъка
1 ванилия
1 пак.масло(125 гр.-меко)
4 с.лъж.пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте добре 3-те жълтъка ,захарта,ванилията и брашното с 200 мл.от прясното мляко.
Прибавете на тънка струйка към останалото врящо мляко . (800 мл.)
Бъркате
непрекъснато до сгъстяване.
Покрийте с фолио и оставете да се поохлади поне за 20 мин..
Маслото разбийте с 4 с.лъж.пудра захар,след което добавете към крема.
Разбъркайте добре/
През това време нарежете козунака на филийки с дебелина около 1 пръст.
Подредете във форма с падащ ринг и полейте с топъл захарен сироп.
Покрийте с половината крем и пак филийки козунак(отново сиропирате)
Нанасята равномерно и останалия крем и загладете.Приберете в хладилника поне за час,два да стегне добре крема.
Украсете по ваш избор.
Аз използвах за от страни смл.бадеми и запечени леко и течен шоколад
Използвала съм 200 мл.захарен сироп.


За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks


Коментари