Тутманик с пълнеж от..


Този път реших да поразчупя традиционния тутманик със сирене,като комбинирах няколко продукта.Получи се вкусно и ...различно.
Тестото замесих в хлебопекарна(може и на ръка)
Ако желаете опитайте и вие: 
Хладко пр.мляко-250 мл.
Масло-30 гр.(разтопено)
Сол-1ч.л.
Захар-1 ч.л.
Жива мая-10 гр.
Брашно-370 гр.
1 яйце
Разбийте яйцето.
Маята разтворете в пр.мляко.
Изсипете в контейнера маслото,солта,захарта и пр.мляко...на края ,брашното
Грамажа е за 565 гр.тавичка.
Включих на програма "тесто" за 1 1/2 час.
Хлебопекарната е Finlux FBM-1480 с две гнезда.

Начин на оформяне:
Готовото тесто разделете на 3,4 части.
Всяка разточете,намажете тук-там с меко масло и поръсете с част от плънката.Завийте на руло и усучете.Подредете рулата в намазнена тавичка и оставете да втаса добре.
Намажете с разбит жълтък+2 с.л.пр.мляко+няколко капки олио.
Печете на 180 гр.до зачервяване.

За пълнеж:
Сирене
Зелен лук
Шунка
Сварено яйце
Кашкавал-от всичко по малко.....смесете добре.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Коментари