Свински пържолки със сос

Необходими продукти

5,6 малки и по-тънки свински пържолки
100 мл. бяло вино
За соса:
3,4 с.л. олио
2 с.л. брашно
черен пипер
сол
1 каф.лъж.червен пипер

Начин на приготвяне:
Пържолите се начукват леко, натъркват се със сол и черен пипер.
В тиган с незалепващо покритие се загрява олио и пържолите се запържват на силен огън от двете страни. Заливат се с бялото вино, огънят се намалява и похлупва с капак. Ястието се оставя да се задуши, докато виното се изпари.
Когато пържолите са напълно готови се изваждат.
Пригответе си соса като:
Запържете в малко олио 2 с.лъж.брашно,добавете и червения пипер.
Разрежда се със студена водичка до необходимата гъстота,като се бърка интензивно.
Овкусява се със сол и черен пипер , добавят се пържолите към тях и ястието се оставя за още около 5 мин под капак да се задуши.
На края подправете с 1 ч.лъж.лимонов сок+1 скилидка чесън(пресован)
За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
https://web.facebook.com/groups/786103804796728/?ref=bookmarks
......
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Тук може да видите всички нови рецепти:
https://web.facebook.com/Strast.hobi/

https://web.facebook.com/Qstiq/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A?view_as=subscriber

Коментари