Крем-какао


 НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 лит. прясно мляко
8с.лъж. брашно (пълни с връх)
1ч.ч.захар
3 жълтъка
2 пълни суп.лъж.какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте добре 3-те жълтъка ,захарта,какаото и брашното с 200 мл.от прясното мляко.
Прибавете на тънка струйка към останалото врящо мляко . (800 мл.)
Бъркате
непрекъснато до сгъстяване.
Към крема прибавете парченце масло(около 40 гр.)Оставете крема да се поохлади за около 1/2 час.Покрийте с фолио за да не хване коричка.
През това време разбийте белтъците с 2 суп.лъж.захар до твърди връхчета.
Прибавете ги към вече поохладения крем.
Разбъркайте добре от долу на горе до получаване на еднородна смес.
Насипете крема в купички и украсете по желание.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks
Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A…




Коментари