Свинско филе с бешамелова заливка

Необходими продукти за 3 порции

Няколко филенца (около 300-350 гр)
Кашкавал около 100 гр.
За бешамела:
Прясно мляко около 500 мл.
3 суп лъж брашно
5,6 суп лъж олио
Сол
Млян черен пипер
Загрейте олиото и запържете за кратко брашното.
Постепенно добавяйте от прясното мляко. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване
(с консистенция на боза)
Посолете, поръсете и с черния пипер.
Филетата нарежете на тънко и изпържете леко  от двете страни в загрято олио.
Подредете ги в тавичка и залейте с бешамела. Поръсете с настъргания кашкавал и запечете до зачервяване.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A 


 

Коментари