Кухи питки

Необходими продукти:
2 1/2 ч.ч. бяло брашно (може още малко за доизмесване)
1/2 кубче прясна мая или 1 бр.суха мая
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин
150 мл топла вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Замесете меко еластично тесто от изброените продукти. Полученото тесто се разделя на 8 топки и се оставя да втаса на набрашнена повърхност за около 30 минути. Фурната трябва да се загрее на 250 С. Когато питките втасат се разточват с диаметър 15-18 см и 5-6 мм дебелина. Изпичат се в загрятата фурна направо в/у решетката за 8-10 минути докато се издуят и станат златисто-кафеникави.

За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Апетитно/всичко от тесто/
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A




 

Коментари