Сок от черен бъз


 Взима се по 1 с.лъж.сутрин на гладно,добър имуностимулатор.
Добре е да се приема от октомври до март.
Ето и начина на приготвяне:
Подберете само добре узрели плодове.
(зелените зрънца отстранете защото са силно токсични)
Отрежете съцветията,изплакнете под течаща вода и оронете зърната.
Необходимо ви е:
черен бъз-плодчета
захар
марля
3-литров буркан.
Измийте добре буркана и подсушете.
Започнете да редите:ред плодчета(около 3,4 см.)ред захар и така до края.
Не пълнете буркана до горе,защото сместа ще шупне.
Завършете с по-дебел слой захар.
Покрийте гърлото с марля и завържете по края.
Оставете на сенчесто и прохладно място за 20 дни(и повече дни да е,не е проблем)
Веднъж на ден разбърквайте с дървена лъжица.След това прецедете през двойна марля(внимавайте да не попадне зрънце в сока защото ще ферментира) и налейте сока в тъмни стъклени бутилки.Съхранявайте в хладилник.....

Коментари