Козуначена торта


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА

1 лит. прясно мляко

8с.лъж. брашно (пълни с връх)

1 1/2ч.ч.захар

3 жълтъка

1 ванилия

1 пак.масло(125 гр.-меко)

4 с.лъж.пудра захар


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте добре 3-те жълтъка ,захарта,ванилията и брашното с 200 мл.от прясното мляко.

Прибавете на тънка струйка към останалото врящо мляко . (800 мл.)

Бъркате

непрекъснато до сгъстяване.

Покрийте с фолио и оставете да се поохлади поне за 20 мин..

Маслото разбийте с 4 с.лъж.пудра захар,след което добавете към крема.

Разбъркайте добре/

През това време нарежете козунака на филийки с дебелина около 1 пръст.

Подредете във форма с падащ ринг и полейте с топъл захарен сироп.

Покрийте с половината крем и пак филийки козунак(отново сиропирате)

Нанасята равномерно и останалия крем и загладете.Приберете в хладилника поне за час,два да стегне добре крема.

Украсете по ваш избор.



За да се насладите на още вкусни предложения заповядайте в кулинарните ни групи:
........
Домашна пекарна...
https://www.facebook.com/groups/921427298709170/
........
Страст и хоби-Вкусна домашна кухня
https://www.facebook.com/groups/786103804796728/
......
Полезно,вкусно и забавно
https://www.facebook.com/groups/604378849992211/?ref=bookmarks

Ако желаете абонирайте се за видео-канала...https://www.youtube.com/channel/UCki66vz4bRXgFaj4oU3mL3A…



Коментари